Hyppää sisältöön

Teollisuuden palkansaajat TP ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Jari Jokinen Tekniikan akateemiset TEKistä

Kuva: Helena Hagberg

Torstaina 8.12. järjestettiin TP ry:n syyskokous, joka valitsi puheenjohtajiston ja hallituksen seuraavalle kaksivuotiskaudelle sekä linjasi toiminnan painopisteet vuodelle 2023.

Tekniikan akateemisten toiminnanjohtaja Jari Jokinen on valittu TP:n hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2023–2024. Hallituksen varapuheenjohtajiksi 8.12.2022 järjestetty syyskokous nimesi Juri Aaltosen ERTOsta ja Petri Vanhalan Paperiliitosta. TP:n puheenjohtaja valitaan vuorotellen eri palkansaajakeskusjärjestöjä edustavista jäsenliitoista. Tehtävä on sivutoiminen.

Teollisuuden palkansaajat tarjoaa erinomaisen foorumin kaikkien teollisuudessa työskentelevien palkansaajien keskustelulle ja yhteistyölle. Pidän tätä suuressa arvossa. Lisäksi kehittämämme ajatuspajatoiminta on tuonut faktapohjaa usein mielikuviin perustuvalle keskustelulle työmarkkinoista ja sen ilmiöistä, sanoo Jari Jokinen.

Kiitän saamastani luottamuksesta. Aloitan innoissani Teollisuuden palkansaajat TP:n hallituksen puheenjohtajana, hän jatkaa.

Syyskokouksen valitsemat hallituksen jäsenet ja varajäsenet kaudelle 2023–2024 löytyvät täältä. (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Julkaisut toiminnan keskiössä

TP käynnisti oman tutkimus- ja julkaisutoiminnan loppuvuodesta 2018. Edistys-sarja tuottaa työelämää, työmarkkinoita ja elinkeinopolitikkaa koskevaa tutkittua tietoa yhteiskunnallisen keskusteluun.

Tähän mennessä Edistys-sarjan julkaisuja on ilmestynyt kolmetoista. (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) Julkaisutoiminta on TP:n toiminnan keskiössä myös tulevana vuonna.

Edistys-sarja on löytänyt paikkansa ja osoittanut tarpeellisuutensa tuomalla palkansaajaliikettä koskevia ajankohtaisia aiheita yhteiskunnalliseen keskusteluun. Alkuvuoden julkaisut tulevat käsittelemään luottamusmiehen asemaa sekä innovaatiopolitiikkaa, kertoo TP:n pääsihteeri Merja Jutila Roon.

Teollisuuden palkansaajat TP ry on jäsenliittojensa yhteistyö- ja vaikuttamisjärjestö. Vuonna 2022 TP:n jäseninä on 14 ammattiliittoa kaikista kolmesta palkansaajien keskusjärjestöstä. TP:n liittojen edustamilla aloilla työskentelee lähes 400 000 palkansaajaa.

Lisätietoja:

Jari Jokinen, 040 091 4839, jari.jokinen@tek.fi
Pääsihteeri Merja Jutila Roon, 050 325 4427, merja.jutila-roon@tpry.fi


Jaa somessa:

Sinua voisi kiinnostaa

Kaikki ajankohtaiset