Hyppää sisältöön

TP laajentaa toimintaansa kansalliseen konserniyhteistoimintaan

TP on toiminut aktiivisesti monikansallisessa konserniyhteistyössä ja laajentaa nyt toimintaansa kansallisen konserniyhteistoiminnan toteutumiseen sekä toimivaan yhteistyöhön suomalaisissa konserneissa.

Kansallinen konserniyhteistoiminta tarkoittaa työnantajan velvoitetta tiedottaa henkilöstölle suomalaisen yritysryhmän toiminnasta ja kuulla henkilöstöä, kun yritysryhmässä tehdään työntekijöiden asemaan ja työllisyyteen vaikuttavia ratkaisuja. Kansallinen konserniyhteistoiminta voidaan järjestää joko sopimalla tai lain toissijaisten säännösten mukaisesti. Lakia sovelletaan sellaisiin yritysryhmiin, joissa on vähintään 500 työntekijää ja sellaiseen yritysryhmään kuuluvaan yritykseen, jossa on vähintään 20 työntekijää.

Lakia sovelletaan sellaisiin yritysryhmiin, joissa on vähintään 500 työntekijää ja sellaiseen yritysryhmään kuuluvaan yritykseen, jossa on vähintään 20 työntekijää.

TP:n tavoitteena on, että sekä kansallisissa että kansainvälisissä konserneissa noudatetaan yhteistoimintaan velvoittavia lakeja. Tällä hetkellä lakisääteiset velvoitteet täytetään vain osassa konserneja.

TP:ssä on jäsenliittojen asiantuntijoista koostuva yhteistoimintaryhmä, joka edistää ay-liikkeen yhteistyötä ja vahvistaa henkilöstön osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia.

Yhteistoimintaryhmä järjestää vuosittain useita koulutuksia, jotka tukevat henkilöstön edustajien osaamista ja toimintaedellytyksiä kansainvälisissä konserneissa (EWC) sekä suomalaisten yritysten hallinnossa (hallintoedustus). Nyt ryhmä on laajentanut toimintaansa kansallisiin konserneihin tarkoituksena edistää kansallisen konserniyhteistoiminnan toteutumista sekä toimivaa yhteistyötä suomalaisissa konserneissa.

Ryhmän asiantuntijat ovat valmistelleet diaesityksen kansallisen konserniyhteistoiminnan perusteista sekä mallisopimuspohjan, jota voidaan hyödyntää, mikäli yhteistoiminnasta konsernitasolla sovitaan henkilöstön ja yrityksen johdon välillä. Materiaalit löytyvät täältä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

TP järjestää myös kansallista konserniyhteistoimintaa koskevan koulutuksen (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) 17.11.2022 Helsingissä aiheesta kiinnostuneille luottamusmiehille, luottamushenkilöille, työsuojeluvaltuutetuille ja muille henkilöstön edustajille. Koulutuksesta kiinnostuneet voivat täyttää tämän lomakkeen (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Lisätietoja kansallisesta konserniyhteistoiminnasta:
Katariina Stoor, katariina.stoor@teollisuusliitto.fi
Maria Jauhiainen, maria.jauhiainen@ilry.fi

Yhteistoimintaryhmän puheenjohtaja:
Tarja Loppi, tarja.loppi@teollisuusliitto.fi


Jaa somessa:

Sinua voisi kiinnostaa

Kaikki ajankohtaiset