Hyppää sisältöön

Uusi jäsenliitto vahvistaa Teollisuuden palkansaajien yhteistyötä ja vaikuttavuutta

Meijerialan Ammattilaiset MVL liittyi Teollisuuden palkansaajiin (TP) vuoden alusta. TP:ssä on nyt 15 jäsenliittoa kaikista eri palkansaajien keskusjärjestöistä. TP:n edustamilla aloilla teollisuudessa ja sitä lähellä olevilla kuljetus- ja palvelualoilla työskentelee noin 400 000 palkansaajaa.

Teollisuuden ammattiliittojen tekemä yhteistyö vahvistui entisestään, kun Meijerialan Ammattilaiset MVL (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) liittyi TP:n jäseneksi vuoden alusta.

Meijerialan Ammattilaiset MVL:n toiminnanjohtaja Markku Salomaa kertoo jäsenyyden olevan luontevaa jatkoa MVL:n vahvistuneelle yhteistyölle ja tiedonvaihdolle lähiliittojen kanssa. ”Kun EK on lisännyt tes-kierrosten koordinaatiota ja työmarkkinakenttä on muuttunut yhä konfliktisemmaksi, lisäverkostoituminen ja TP-liittojen yhteistyön lisääminen tukee MVL:n omaa edunvalvontaa ja toivottavasti myös hyödyttää muita teollisuusliittoja”, hän kommentoi.

Teollisuuden palkansaajien toiminnan painopisteenä on tutkimus- ja julkaisutoiminta. TP tuottaa tutkittua tietoa työelämää ja työmarkkinoita koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja jäsenjärjestöjensä käyttöön. Salomaa toteaakin, että ”pidämme TP:n tekemää tutkimus- ja julkaisutoimintaa todella laadukkaana ja korkeatasoisena ja haluamme olla siinä omalta osaltamme mukana.”

TP:n puheenjohtaja Jari Jokinen toivottaa Meijerialan Ammattilaiset lämpimästi tervetulleeksi Teollisuuden palkansaajiin:

”On hienoa saada Meijerialan Ammattilaiset mukaan TP:n toimintaan. Haluamme TP:ssä muistuttaa työmarkkinoiden tosiasioista ja välittää tutkijoiden ja asiantuntijoiden tietoa, osaamista ja näkemyksiä työmarkkinoiden ja yhteiskunnallisten päättäjien käyttöön. Faktat ratkaisevat. Tervetuloa mukaan!”

Teollisuuden palkansaajiin kuuluu nyt yhteensä 15 ammattiliittoa kaikista kolmesta palkansaajien keskusjärjestöstä. TP:n jäsenliittoja ovat Ammattiliitto Pro, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Ilmailualan Unioni IAU, Insinööriliitto, Meijerialan Ammattilaiset MVL, Paperiliitto, Rautatiealan Unioni RAU, Suomen Ekonomit, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL, Suomen Konepäällystöliitto, Suomen Merimies-Unioni SMU, Sähköliitto, Tekniikan akateemiset TEK, Teollisuusliitto ja Toimihenkilöliitto ERTO. TP:n edustamilla aloilla työskentelee noin 400 000 palkansaajaa.

Lisätietoja:

Markku Salomaa, toiminnanjohtaja, Meijerialan Ammattilaiset MVL ry, markku.salomaa@mvl.fi , 040 752 4455
Jari Jokinen, hallituksen puheenjohtaja, Teollisuuden palkansaajat TP ry, jari.jokinen@tek.fi, 040 092 4839
Merja Jutila Roon, pääsihteeri, Teollisuuden palkansaajat TP ry, merja.jutila-roon@tpry.fi, 050 325 4427


Jaa somessa:

Sinua voisi kiinnostaa

Kaikki ajankohtaiset